Μετά την άρνηση της Μόσχας - η Αρμενία σκοπεύει να αποκλείσει τη χρήση αεροπορικής βάσης στη Ρωσία


Οκτώβριος 9, 2020. 19:57

Μετά την άρνηση της Μόσχας να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Γιερεβάν στο πλαίσιο της  στρατιωτικής συμφωνίας του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας ( ΟΣΣΑ -ОДКБ- ), υπάρχουν αναφορές ότι Αρμενία σκοπεύει να στερήσει από τη Ρωσία το δικαίωμα χρήσης της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης Γκιουμρί.


Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις στην περιοχή, και για τη Μόσχα αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

«Η στέρηση της Ρωσίας από το δικαίωμα χρήσης του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Γκιουμρί μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική λύση για την Αρμενία να επηρεάσει τη Ρωσία στο πλαίσιο της άρνησης της Μόσχας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του ΟΣΣΑ» , αναφέρουν τοπικές πηγές.

Σημειώνεται ότι η άρνηση της Μόσχας να βοηθήσει την Αρμενία στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δικαιολογήθηκε ότι το Καραμπάχ δεν είναι έδαφος της Αρμενίας, παρά του ότι το Αζερμπαϊτζάν έπληξε την επικράτεια της Αρμενίας.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr