Μυστηριώδες ιδιωτικό αεροσκάφος χωρίς σήμανση απογειώθηκε από το Γερεβάν με προορισμό την Άγκυρα


Το αεροσκάφος πρέπει μόλις να έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Οκτώβριος 30, 2020. 16:19

Ιδιωτικό αεροσκάφος Socata TBM-930 άγνωστης εθνικότητας απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν κατευθυνόμενο στην Τουρκία. Δεν έγινε γνωστό, ποιος ή ποιοι βρίσκονταν σε αυτό.

Η κίνηση του αεροσκάφους καταγράφηκε από την πύλη «Flightradar», ενώ δεν αναφέρονται ούτε ο αριθμός του αεροσκάφους ούτε ο ακριβής προορισμός του.

Προφανώς, το αεροσκάφος έλαβε άδεια από τις αεροπορικές αρχές της Αρμενίας και της Τουρκίας για μια τέτοια πτήση, σημειώνει το κανάλι του «Στρατιωτικού Παρατηρητή» στο Telegram.

Συγχρόνως, αναφέρθηκε ότι ένα ιδιωτικό αεροπλάνο από τη γερμανική πόλη Νυρεμβέργη προσγειώθηκε στο Γερεβάν. 

Στο αεροσκάφος, πιθανώς, ήταν μια ομάδα διαμεσολαβητών της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την επίλυση της κατάστασης στο Καραμπάχ.

Είχε προηγηθεί η άρνηση του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας, Ζοράμπ Μνατσακανιάν  στη μεσολάβηση της Τουρκίας και του Ιράν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την επιδείνωση της κατάστασης προκειμένου να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

«Moskovskiy komsomolets»

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr