Καραμπάχ: Η Ρωσία βλέπει κίνδυνο διείσδυσης μισθοφόρων των Τούρκων στην επικράτειά της

 


Οκτώβριος 30, 2020. 21:44

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Όλεγκ Σεραμολότοφ, δήλωσε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος διείσδυσης μισθοφόρων που συμμετέχουν στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στα ρωσικά εδάφη, αναφερόμενος στους μισθοφόρους που η Τουρκία έφερε από τη Συρία και τη Λιβύη για να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε, σε δήλωση προς τον "Σπούτνικ", «Σίγουρα, είναι αδύνατο να παραβλέψει κανείς έναν τέτοιο κίνδυνο».

«Δεν υπάρχουν απλά πράγματα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είναι σημαντικό να αναλύσουμε τυχόν κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των υπρχόντων κινδύνων, προκειμένου να δράσουμε προληπτικά», είπε ο Σεραμολότοφ προσθέτοντας ότι «οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου παρακολουθούν στενά την κατάσταση».

Προηγουμένως , ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών , Σεργκέι Ναρούσκιν, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες έδειξαν ότι μισθοφόροι, στοιχεία διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μεταφέρθηκαν στη ζώνη σύγκρουσης και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε χιλιάδες.

Η αυτονομημένη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ , κατοικείται από Αρμένιους, αλλά αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα με βάση το ότι είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν, ζει έντονες μάχες, τις χειρότερες εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.

Ο νέος κύκλος μαχών μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου και άφησαν εκατοντάδες νεκρούς στη μεγαλύτερη κλιμάκωση της δεκαετίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε, την Τετάρτη, ότι η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει νέους Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει εμπόδια στην πρόσληψη περισσότερων από αυτούς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι μια νέα ομάδα συριακών μισθοφόρων έφτασε στο Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ημέρες, αποτελούμενη από 300 μισθοφόρους, φθάνοντας τον συνολικό αριθμό τους μέχρι στιγμής σε 2.350 άτομα.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr