Στρατιωτικό Συμβούλιο Μισράτα: Δεν θα επιτρέψουμε στο γιο του Καντάφι να έρθει στην εξουσία


Οκτώβριος 21, 2020. 22:15

Αξιωματούχος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μισράτα στη Λιβύη,  επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει στον γιο του Καντάφι τον Δρ  Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι ή στους υποστηρικτές του μάρτυρα ηγέτη να επιστρέψουν ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας, προσθέτοντας το ρόλο τους στη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι.

«Συμμετείχαμε στο να απαλλάξουμε τη χώρα από τον Καντάφι, το ίδιο θα κάνουμε και στο γιο του», δήλωσε ο αξιωματούχος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μισράτα, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, σε μια δήλωση προς την παναραβική «Asharq Al-Awsat».

«Συμμετείχαμε στην απομάκρυνση του Καντάφι από τη  χώρα, και αν έρθει ξανά η ώρα, θα κάναμε ότι κάναμε στο παρελθόν», είπε.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του ηγέτη της Λιβύης, ή του τόπου της ταφής του, καθώς και του μάρτυρα Στρατηγού Αλ Μουτασίμ Μπιλάχ Γκαντάφι και άλλων αξιωματικών του Λίβυου ηγέτη,  τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν στους υποστηρικτές του Καντάφι να επιστρέψουν στο προσκήνιο των γεγονότων με την υποστήριξη του Σαΐφ αλ Ισλάμ.


Πριν από εννέα χρόνια, όπως σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα,  η Γαλλία εφάρμοσε το σχέδιό της με το κράτος του Κατάρ, για να εκδιώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία. 

Στοιχεία και έγγραφα έδειξαν τη συμμετοχή της οργάνωσης Χαμντίν στη χρηματοδότηση και υποστήριξη τρομοκρατικών πολιτοφυλακών και της πολιτικής ισλαμιστικής ομάδας της Αδελφότητας, για την επικράτηση του χάους στη χώρα.

Έτσι, ξεκίνησε το  κοινό σενάριο της  Γαλλο- Καταρικής επέμβασης, για την καταστροφή της Λιβύης, όχι μόνο με τη δημιουργία συγκρούσεων στη χώρα, αλλά και με τη στήριξη της στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ, που οδήγησε στον βίαιο και αδιάκριτο βομβαρδισμό της Σύρτης και τη δολοφονία του διοικητή της, στις 20 Οκτωβρίου 2011, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Η ανάμνηση της δολοφονίας του μάρτυρα ηγέτη συμπίπτει, αυτή τη φορά με τις διαρροές μηνυμάτων από το e-mail της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποκάλυψε τα κίνητρα του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να ανατρέψει την κυβέρνηση της Λιβύης και να σκοτώσει τον επικεφαλής, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος αντιστάθηκε στις πιέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το λιβυκό δημοσίευμα, επισημαίνει ότι οι φιλοδοξίες του Σαρκοζί ήταν η κατοχή των 143 τόνων χρυσού και παρόμοια ποσότητας αργύρου που φυλάσσονταν στην Κεντρική Τράπεζα της Τρίπολης.

«Αυτό το ποσό του χρυσού και του αργύρου εκτιμάται σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν το σχέδιο της μεταφοράς του χρυσού λίγο μετά την έναρξη των καταστροφών του Φεβρουαρίου του 2011".

 Τα σχέδια του Σαρκοζί, σύμφωνα με ένα από τα έγγραφα, προέρχονται από την επιθυμία της χώρας του,  να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, να αυξήσει τη γαλλική επιρροή στη Βόρεια Αφρική, να βελτιώσει την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Γαλλία και να δώσει στον γαλλικό στρατό την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει τη θέση του στον κόσμο.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr