Η Αρμενία ανακοίνωσε την εξουδετέρωση μονάδας ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν


Οκτώβριος 23, 2020. 21:29

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας κατέστρεψαν μια μεγάλη μονάδα ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Η Γραμματέας Τύπου του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας Σούσαν Στεπανιάν κοινοποίησε τη σχετική ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook.

Η γραμματέας του Γραφείου Τύπου σημείωσε ότι, εκτός από την εξουδετέρωση των ειδικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, καταστράφηκαν 9 οχήματα εξοπλισμού. Αναφέρεται επίσης για την κατάσχεση μέρους του στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και τη σύλληψη ενός από τους στρατιώτες.

Η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι πυροβόλησαν στη γραμμή επαφής, η μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε  ότι έγιναν επιθέσεις εναντίον αμάχων της. 

Σε συνομιλίες στη Μόσχα, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών κατέληξαν σε συμφωνία για ανακωχή από τις 10 Οκτωβρίου, αλλά συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες στη ζώνη των συγκρούσεων. Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν ότι κατέλαβαν και ανέλαβαν τον έλεγχο ορισμένων οικισμών στην επίμαχη περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr