Η Αρμενία θα απαγορεύσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων


Οκτώβριος 19, 2020. 23:32

Το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας κατήρτισε και υπέβαλε για δημόσια συζήτηση σχέδιο απόφασης που προτείνει προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής ορισμένων εμπορευμάτων τουρκικής προέλευσης στη Δημοκρατία της Αρμενίας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας  Μπαμπκέν Τουνιάν.

Ενώ είναι οικονομικής φύσης, ο περιορισμός των εισαγωγών από την Τουρκία προϋποθέτει καταρχήν ένα στοιχείο ασφαλείας, δεδομένου ότι η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν στις στρατιωτικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του Αρτσάχ.

«Με τις προκλητικές εκκλήσεις τους, οι τουρκικές αρχές υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή προμηθεύοντας όπλα στο Αζερμπαϊτζάν και μεταφέροντας μισθοφόρους στην περιοχή, υπονομεύοντας την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις προσπάθειες των συμπροέδρων του Ομίλου του ΟΑΣΕ». λέει το προσχέδιο.

Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ισχύει για έξι μήνες.

Public Radio of Armenia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr