Οβίδες του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν από ...λάθος οικισμό στο Ιράν


Οκτώβριος 2, 2020. 22:27

Ο ΟΑΣΕ έκανε έκκληση για παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή, για τη μεταφορά των εκατοντάδων νεκρών στρατιωτών και των δύο πλευρών από τα πεδία των μαχών.


Στο μεταξύ, λόγω λανθασμένων ενεργειών του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια επίθεσης του πυροβολικού στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οβίδες έπεσαν στο έδαφος του Ιράν, σε έναν από τους παραμεθόριους οικισμούς, και παρόλο που καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο κτίρια, δεν υπήρξαν απώλειες ζωής.

Το BBC δημοσίευσε σχετικό βίντεο από ρουκέτα που έπεσε σε έναν οικισμό. Το Ιράν χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή του Αζερμπαϊτζάν ως εχθρική πράξη και ζήτησε άμεση διευκρίνιση, προειδοποιώντας ότι θα προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση επανάληψης του βομβαρδισμού στην επικράτειά του.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο ιρανικός στρατός μετέφερε στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν άρματα μάχης και μονάδα του πυροβολικού.

Στα πλαίσια βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε ότι ως αποτέλεσμα της πτώσης του κελύφους, και φαίνεται ότι αφορά ένα ορυχείο κονιάματος, ένα από τα κτίρια στην περιοχή ενός αρκετά μεγάλου οικισμού καταστράφηκε. Το Ιράν έχει ήδη χαρακτηρίσει τέτοιες ενέργειες εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν ως επιθετική πράξη και ζήτησε άμεση εξήγηση, υπόσχεται να δώσει αντίποινα σε περίπτωση επανειλημμένου βομβαρδισμού της επικράτειάς του, ειδικά από πριν από δύο ημέρες, στρατιώτες του IRGC της Ισλαμικής Δημοκρατίας έθεσαν περίπου 20 κομμάτια πυροβολικού και παραγγελίας σε λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν. τρεις δεκάδες δεξαμενές



Avia pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr