Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Ο Σαακασβίλι ξυλοκοπήθηκε στην Αθήνα (βίντεο)

 Ο Σαακασβίλι στην Αθήνα


Οκτώβριος 12, 2020. 17:26

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, νυν επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση τριών και έξι ετών για διάφορα εγκλήματα στην πατρίδα του, ξυλοκοπήθηκε στην Αθήνα, όπου πήγε να συναντήσει μετανάστες της Γεωργίας που ζούσαν εκεί για την προετοιμασία των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Γεωργία στις 31 Οκτωβρίου,  όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Взгляд  (vzglyad).


Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή, το βίντεο διαδόθηκε τη Δευτέρα από την διαδικτυακή πύλη «Твалсазриси»/ (Γνώμη).

Ο Σαακασβίλι περικυκλώθηκε από γυναίκες οπαδούς στο δρόμο προς τον κινηματογράφο που θα μιλούσε και εκείνη τη στιγμή ένας νεαρός άνδρας με κουκούλα τον επιτέθηκε και χτύπησε αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι.

Επικράτησε πανικός  με αποτέλεσμα να κληθούν οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο Σαακασβίλι είπε ότι έλαβε μια προειδοποίηση από την Τιφλίδα για τους γεωργιανούς εγκληματίες στην Ευρώπη.

«Προειδοποιήθηκα ότι είναι καλύτερο να μην έρθω στην Ελλάδα, αλλά θα πάω, δεν με γνωρίζουν καλά! Θα συναντηθούμε στην Ελλάδα. Μάλιστα,  θα συναντηθούμε και στη Γεωργία!», είπε ο Σαακασβίλι.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Γεωργίας Imedi, αρκετές γεωργιανές γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα δήλωσαν ότι ήθελαν να θέσουν ερωτήσεις στον πρώην πρόεδρο σχετικά με τις καταστολές κατά τη διάρκεια της εξουσίας του, αλλά οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι τις ψέκασαν με δακρυγόνα. 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr