Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της Χαμάς ως αντίποινα


Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-15 (αρχείο)


Οκτώβριος 21, 2020. 08:39

 Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα  της Γάζας ως απάντηση στην εκτόξευση πυραύλου στην επικράτειά του, ενώ εντόπισε μια σήραγγα που είχε σκαφτεί από Παλαιστίνιους που οδηγούσε στο έδαφος του Ισραήλ, γράφει αραβικό δημοσίευμα.


«Μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιτέθηκαν πριν από λίγες ώρες σε μια υπόγεια εγκατάσταση που ανήκει στην οργάνωση της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας,  και ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός προέβη σε δύο επιθέσεις σε δύο τοποθεσίες της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς και στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ, χωρίς να αναφέρουν θύματα ή ζημιές.

Όπως σημειώνει το sky news Arabia, oι σειρήνες ακούστηκαν σε μια περιοχή στο νότιο Ισραήλ, δίπλα στη Λωρίδα, λίγο πριν εκτοξευθεί ο πύραυλος,  για τον οποίο καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη.

«Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Iron Dome αναχαίτισε τον πύραυλο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Αυτό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους ότι ένα «τούνελ που εκτείνεται δεκάδες μέτρα» είχε σκαφτεί έξω από τον Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, που οδηγούσε στο έδαφος του Ισραήλ.

Σε ένα tweet στα αραβικά, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichai Adrai, δήλωσε ότι η σήραγγα «εντοπίστηκε σε μια περιοχή εντός του ισραηλινού εδάφους μέσω ενός συστήματος υπόγειου αισθητήρα εγκατεστημένου κοντά στο φράχτη ασφαλείας που εγκαθίδρυσε το εβραϊκό κράτος και το χωρίζει από τη Γάζα».

Η Λωρίδα της Γάζας, που πολιορκείται από το Ισραήλ, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς, την οποία το Ισραήλ χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική» οργάνωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr