Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε νέα βάση στη βόρεια Συρία- μετά τις διαδηλώσεις των Σύριων

 


Οκτώβριος 16, 2020. 22:49

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν μια νέα στρατιωτική βάση στην επαρχία του Ιντλίπ, στη βόρεια Συρία, για ενίσχυση των θέσεων τους, έπειτα από τις έντονες διαδηλώσεις των κατοίκων της περιοχής εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων.


Οι πηγές πρόσθεσαν, σύμφωνα με την τουρκική (στην αραβική γλώσσα) «Τουρκία Τώρα», ότι ο τουρκικός στρατός έχει  δημιουργήσει στρατιωτική βάση στο χωριό Καφίν, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά του  όρους Τζαμπάλ Αλ Ζάουβια στη νότια επαρχία του Ιντλίμπ.  

Αναφέρεται ότι αυτό είναι ένα σημαντικό στρατηγικό μέρος για τις τουρκικές δυνάμεις. Έχει θέα στις νότιες περιοχές της κοιλάδας Αλ Γκάμπ, οι οποίες ελέγχονται από το στρατό του Άσαντ.

Επίσης, αυτό το νέο σημείο θα επιβλέπει τις γραμμές επαφής στην ορεινή περιοχή Σασάμπο.

Πριν από λίγο, οι τουρκικές πηγές ασφαλείας, αποκάλυψαν την αιτία για τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν γύρω από τα  τουρκικά σημεία παρατήρησης στο Ιντλίμπ.

Οι πηγές ανέφεραν, ότι πίσω από αυτές τις διαδηλώσεις κατά των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ (…).

Πρόσθεσαν, ακόμη, ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προσπαθούν να διαταράξουν την κατάσταση της σταθερότητας στο Ιντλίμπ, όπως πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας με της κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr