Κρεμλίνο: Μόνο αν συμφωνήσουν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν θα ενταχθεί η Τουρκία στις διαπραγματεύσεις

 


Οκτώβριος 22, 2020. 21:35

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , αναφερόμενος στη διαδικασία επίλυσης της σύγκρουσης στο Καραμπάχ, και εάν σε αυτήν θα συμπεριληφθεί  η Τουρκία, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με την έγκριση των μερών της σύγκρουσης, δηλαδή της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Η ερώτηση που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ, δήλωσε:

«Όσον αφορά τη συμμετοχή τρίτων χωρών στη διαδικασία επίλυσης του Καραμπάχ, εξαρτάται πλήρως από την πολιτική βούληση των μερών της διαφοράς. Τα εν λόγω μέρη είναι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι η εκεχειρία δεν έγινε σεβαστή, αν και ελήφθησαν αποφάσεις δύο φορές για να σταματήσουν οι συγκρούσεις στο Καραμπάχ.

Ο Πεσκόφ είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι τηρούνται οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί πριν, από την απόφαση αναστολής των συγκρούσεων για ανθρωπιστικούς λόγους. Δυστυχώς, τα μέρη δεν συμμορφώνονται με τις εν λόγω συμφωνίες».

 Όπως επισημαίνεται η διαδικασία της ανθρωπιστικής ανακωχής που θα διαχειρίζεται η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει λόγω της συνέχισης των εχθροπραξιών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr