Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Η Τουρκία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο Καραμπάχ


Οκτώβριος 17, 2020. 19:50

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητά τον τερματισμό της αιματοχυσίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα, 17 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία 24».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσει ο πόλεμος και η Τουρκία δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει στη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Είναι απαραίτητο να σταματήσει ο πόλεμος, να σταματήσει η αιματοχυσία και να αναζητηθούν πολιτικές λύσεις, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μην παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις. Τώρα ακούμε συνεχώς δηλώσεις από την Τουρκία, αλλά η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τη σύγκρουση και δεν πρέπει», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να επιλυθεί με διαπραγματεύσεις και να βρεθεί μια αποδεκτή λύση.

«Σε τελική ανάλυση, καμία εδαφική διαφορά δεν αξίζει τη ζωή των ανθρώπων», τόνισε ο Μητροπολίτης.

«Είναι πολύ σημαντικό οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να μπορέσουν να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για όλα τα μέρη της σύγκρουσης, και πρώτα απ’ όλα για τους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr