Μνημόνιο συμφωνίας Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων Αιγύπτου- Κύπρου- Ελλάδας


Ο Δρ Σερίφ Καμέλ, Πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Οκτώβριος 21, 2020. 19:21

Κάιρο.

Τα Αμερικανικά Εμπορικά Επιμελητήρια υπέγραψαν σήμερα ένα μνημόνιο συμφωνίας στην Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα για κοινή συνεργασία στην προώθηση και ανάπτυξη εμπορικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων, μεταξύ των μελών των επιμελητηρίων στις τρεις χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γράφει η αιγυπτιακή Ahram.


Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις πρωτεύουσες των τριών χωρών, Λευκωσία, Κάιρο και Αθήνα, παρουσία των πρεσβευτών των Ηνωμένων Πολιτειών και των ανώτερων εκπροσώπων των διπλωματικών αποστολών στις τρεις χώρες.

Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεννόησης

Το μνημόνιο συνεννόησης στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου κοινής συνεργασίας μεταξύ των τριών εμπορικών επιμελητηρίων των ΗΠΑ , δεδομένου ότι έχουν κοινούς στόχους στην προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών κοινοτήτων υπό την ομπρέλα τους, και με τρόπο που ενισχύει την πραγματοποίηση οικονομικών οφελών.

Οι τρεις οργανισμοί θα συνεργαστούν για να ανταλλάσσουν τακτικά πληροφορίες σχετικά με την αγορά, επενδυτικές ευκαιρίες και οικονομικές αντιπροσωπείες για την προώθηση κοινών συμφερόντων, εκτός από την παροχή κάθε μορφής υποστήριξης σε μέλη καθενός από τα Αμερικανικά Εμπορικά Επιμελητήρια κατά την ανταλλαγή εμπορικών επισκέψεων και την υποστήριξη εκπροσώπων  των επιχειρήσεων από τις τρεις χώρες στην ανάληψη επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο συνεργασίας,  τα τρία αμερικανικά εμπορικά  επιμελητήρια θα συμμετέχουν στην από κοινού διοργάνωση συναντήσεων, σεμιναρίων, εμπορικών εκθέσεων, εργαστηρίων και διασκέψεων στην περιοχή και ίσως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για την προώθηση των επενδύσεων, του εμπορίου, της βιομηχανικής συνεργασίας, της μεταφοράς τεχνολογίας, των κοινοπραξιών και γενικά της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

Όπως είπε ο Myron Brilliant, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου για τις διεθνείς υποθέσεις, η υπογραφή του μνημονίου της κατανόησης είναι ένα ορόσημο για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων στην Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρος.

Τόνισε ότι εξετάζοντας τις προκλήσεις που θέτει η επιδημία του κορωνοϊού, είναι πλέον περισσότερο από ποτέ να ενισχυθούν οι διαδικασίες συνεργασίας, προκειμένου να οικοδομηθούν οικονομικές γέφυρες.

Αναφέρεται ότι Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος υποστηρίζουν ιστορικά την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Σερίφ Καμέλ, πρόεδρος του Αμερικανικού Επιμελητηρίου του Εμπορίου στην Αίγυπτο, επεσήμανε ότι το μνημόνιο της κατανόησης είναι ένα εργαλείο για την προώθηση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα στις τρεις χώρες, μέσω της τακτικής ανταλλαγής πληροφοριών για την αγορά και την ανταλλαγή επιχειρηματικών ευκαιριών.



Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κύπρου,  Χάρης Κακουλλής, δήλωσε ότι μέσω της νέας συνεργασίας μπορούμε, να ανταλλάξουμε εμπορικές ευκαιρίες και οικονομικές αντιπροσωπείες για την προώθηση κοινών συμφερόντων.

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τόνισε  ότι η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας είναι πολύ σημαντική καθώς ανοίγει προοπτικές για κοινή οικονομική συνεργασία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr