Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Αναγκάζουν τους αιχμάλωτους Αρμένιους να φωνάζουν ( Το Καραμπάχ είναι του Αζερμπαϊτζάν)


Οκτώβριος 25, 2020. 20:48

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή της ένοπλης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Λόγω της παραβίασης και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης των ανθρωπιστικών συμφωνιών εκεχειρίας, που επιτεύχθηκαν στη Μόσχα, η ανταλλαγή  των αιχμαλώτων και των σορών, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

 Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν διανέμει βίντεο με τους αιχμαλώτους, πολύ πιο συχνά από ό, τι ο αρμενικός.


Τα βίντεο ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και δείχνουν αιχμάλωτους πολέμου των Αρμενίων ( του Ναγκόρνο-Καραμπάχ). 

Οι αξιωματικοί του Αζερμπαϊτζάν αναγκάζουν τους αιχμαλώτους «με έναν ιδιαίτερο ψυχολογικό τρόπο», να επαναλάβουν την ίδια φράση «Καραμπάχ = Αζερμπαϊτζάν».Άλλα πλάνα δείχνουν ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου είναι γονατιστοί και τους αναγκάζουν να φωνάζουν την ίδια φράση.

Τουλάχιστον, μπροστά στις κάμερες δεν φαίνονται οι μέθοδοι εξαναγκασμού των Αρμενίων.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του νέου γύρου των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι  δύο πλευρές καταφεύγουν επίσης σε έντονη προπαγάνδα. 

Συγκεκριμένα, κάθε μέρα και οι δύο πλευρές δηλώνουν τις «νίκες και τις ηρωικές τους ενέργειες τους». 

Ταυτόχρονα, οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται και οι ίδιες οι μάχες έχουν μπει σε ένα παρατεταμένο στάδιο έντονης αντιπαράθεσης.

 


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr