Ουκρανία- Τουρκία: Σχέδιο για νέες κορβέτες για το ουκρανικό ναυτικό


Οκτώβριος 23, 2020. 20:51

Κίεβο.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά σχέδια, η κύρια κορβέτα μπορεί να κατασκευαστεί στην Τουρκική Δημοκρατία και τα άλλα πλοία της σειράς θα κατασκευάζονται σε εγχώρια ναυπηγεία.

Αυτό δήλωσε σήμερα 23 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας  Όλεχ Ουρούσκι

στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα «Μεταρρύθμιση της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Ουκρανίας:  οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές».

Όπως είπε: «η πρώτη κορβέτα θα κατασκευαστεί με τη συμμετοχή μας σε τουρκικό ναυπηγείο και όλες οι επόμενες θα κατασκευαστούν σε ουκρανικά ναυπηγεία. Θα δημιουργηθούν εδώ στην Ουκρανία, όχι στην Τουρκία. Αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση», δήλωσε ο Ουρούσκι.

Διευκρίνισε  ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς συνομιλίες για το έργο αυτό με την τουρκική πλευρά, αλλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με κάποιο ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για τουρκικές κορβέτες.

Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε την μάλλον δύσκολη κατάσταση της ουκρανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι το έργο θα βοηθήσει τον τομέα αυτόν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr