«Κάθε τρίτος Βούλγαρος προέρχεται από τη Βόρεια Μακεδονία», Βούλγαρος καθηγητής


Οκτώβριος 15, 2020. 21:43

 

Ο Βούλγαρος καθηγητής, Κιρίλ Τοπάλοφ, που είναι μέλος της κοινής Επιτροπής Βόρειας Μακεδονίας- Βουλγαρίας, στην εκπομπή «Η μέρα ξεκινά» στη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση μίλησε για ζητήματα όπως είναι οι διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ καθώς και για το έργο  της Μεικτής Επιτροπής για την επίλυση των αμφιλεγόμενων ιστορικών ζητημάτων, αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.


 «Δεν μπορώ να αναφέρω άλλη χώρα που είναι τόσο γειτονική και καλοπροαίρετη προς τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για τον απλό λόγο ότι σχεδόν κάθε τρίτος Βούλγαρος είναι από την περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Βουλγαρία παραδοσιακά θεωρεί ότι αυτός ο λαός είναι αδελφικός, αλλά το αντίθετο δεν ισχύει, διότι κάθε πολιτικό κόμμα που επιδιώκει εξουσία σε αυτήν τη χώρα βασίζεται στην αντι-βουλγαρική προπαγάνδα ως το πιο σίγουρο επιχείρημα για τη νίκη του.

Τα συμφωνηθέντα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα δεν έφτασαν σε κανέναν από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας  Μακεδονίας. Αυτό είναι, επίσης, παράλογο», είπε ο Τοπάλοφ.

Στις αρχές αυτού του μήνα, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι πρέπει να επιτευχθεί λύση στις ιστορικές διαφορές μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας έως τις 10 Νοεμβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr