Υπεγράφη στην Ουάσινγκτον: Χάρτης Πορείας για Αμυντική Συνεργασία Βουλγαρίας και ΗΠΑ


Οκτώβριος 7, 2020. 20:15

Σόφια.

Ο χάρτης πορείας για την αμυντική συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τα επόμενα 10 χρόνια υπεγράφη στην Ουάσινγκτον από τους υπουργούς Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και τον Μάικ Έσπερ, όπως αναφέρει το Dnevnik.

 

Δημιουργεί «ένα πλαίσιο για τη συνεχή ανάπτυξη της στρατιωτικής ετοιμότητας και στρατιωτικών ικανοτήτων της Βουλγαρίας μέσω της μακροπρόθεσμης συνεργασίας στον τομέα της άμυνας», ανέφεραν σε ανακοίνωση τα υπουργεία άμυνας των δύο χωρών.


Το έγγραφο δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία και δεν οδηγεί στη δημιουργία διεθνών νομικών δικαιωμάτων ή υποχρεώσεων.

 Όλες οι δραστηριότητες αμυντικής συνεργασίας εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα δυνάμεων και πόρων, τη χρηματοδότηση και την εξουσιοδότηση, και μια υπάρχουσα διμερής ομάδα εργασίας θα παρακολουθεί την πρόοδο στον χάρτη πορείας αναθεωρώντας συνεχώς, αφαιρώντας ή προσθέτοντας αμοιβαίες κατευθύνσεις και δραστηριότητες εργασίας όταν είναι απαραίτητο, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο.


Οι κύριες παράμετροι της, καθώς και η επίσκεψη του Καρακατσάνοφ στην Ουάσινγκτον, συμφωνήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σόφια από τον Άλτον Μπουλάντ, διευθυντή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης του Πενταγώνου. 

 

Η ανακοίνωση της 6ης Οκτωβρίου του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Χόφμαν σχετικά με τη συνάντηση  Έσπερ- Καρακατσάνοφ δεν έχει λεπτομέρειες. 

Αναφέρει ότι ο Έσπερ περιέγραψε τη Βουλγαρία ως «σύμμαχο πρώτης γραμμής στο ΝΑΤΟ» και ευχαρίστησε τη χώρα για τη δέσμευσή της στη συμμαχία και για την υπέρβαση των υποσχέσεών της για δαπάνες στην άμυνα και στον εκσυγχρονισμό, βελτιώνοντας την ετοιμότητα και την αποτροπή της Συμμαχίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr