Οι εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για τον Σεπτέμβριο


Οκτώβριος 13, 2020. 22:33

 Η Συνέλευση εξαγωγέων της Τουρκίας και η τουρκική βιομηχανία άμυνας και αεροπορίας, δημοσίευσαν στοιχεία σχετικά με τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριος του 2020. Αξιοσημείωτες ήταν οι εξαγωγές προς το Αζερμπαϊτζάν, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τουρκικός τομέας άμυνας και αεροπορικής βιομηχανίας εξήγαγε συνολικά 1. 521.396.000 δολάρια ΗΠΑ κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020.

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, υπήρξε παγκόσμια μείωση των εξαγωγών άμυνας και επηρέασε και την Τουρκία, αλλά αυξήθηκε πάλι τον Σεπτέμβριο.

Οι συνολικές εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Σεπτέμβριο του 2020 αυξήθηκαν κατά 80% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγουμένου έτους και έφθασαν τα 281.582.000 δολάρια ΗΠΑ.

Οι 7 χώρες με τις υψηλότερες εξαγωγές

Οι 7 χώρες με τις υψηλότερες εξαγωγές, στις οποίες η τουρκική βιομηχανία άμυνας και αεροπορικής βιομηχανίας εξήγαγαν περισσότερο τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν οι εξής:




Οι εξαγωγές αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

 Λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο, το μήνα Σεπτέμβριο 2020 η Τουρκία παρείχε στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας υλικά αξίας 111 χιλιάδων δολαρίων.

Η συνολική εξαγωγή στην Ελλάδα, μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 30 Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 219 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.

 

SavunmaSanayiST.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr