Η Τουρκία παρέλαβε από την Ουκρανία πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος


Οκτώβριος 9, 2020. 18:37

Η Ουκρανία έχει παραδώσει το πυραυλικό σύστημα «S-125 Pechora» στην Τουρκία. Πρόκειται για πυραύλους επιφανείας- αέρος και είναι σοβιετικής παραγωγής.


Αυτό αναφέρθηκε από την τουρκική ιστοσελίδα «Defence Turk» αναφέροντας πηγές της Ουκρανίας.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας «Ukrspetsexport», Βαντούμ Νόζντρια [Vadym Nozdrya], ανακοίνωσε την παράδοση.

 Το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος έχει εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, με μέγιστο υψόμετρο 15 χιλιομέτρων. 

Το S-125 Pechora είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός παλαιότερου μοντέλου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ουκρανική αεροδυναμική.

 Το S-125 - που ονομάζεται «SA-3 Goa» σύμφωνα με την ονομασία του ΝΑΤΟ - είναι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που βασίζεται στη σοβιετική τεχνολογία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 και με ένα σύστημα με παρόμοια απόδοση με το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MIM-23B HAWK, που χρησιμοποιείται ήδη από την αεροπορία της Τουρκίας.

 Πρόσφατα, Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόθεση του Κιέβου να αγοράσει 48 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar, κατασκευασμένα από την Baykar Defense, από τις ένοπλες δυνάμεις της Άγκυρας.

 

 Ο Νόζντρια πρόσθεσε ότι μέρος της παραγωγής Bayraktar θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Ουκρανία, κάτι που θα επέτρεπε μείωση κατά 35% του κόστους αγοράς, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Nova.

 


 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr