Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι της Le Monde τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό του Καραμπάχ


Οκτώβριος 1, 2020. 20:55

Στη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Μαρτουνί από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν, τραυματίστηκαν δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde.


Η ένοπλη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζει να προκαλεί επιπτώσεις στους αθώους πολίτες. Έτσι, την 1η Οκτωβρίου, δύο δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης Μαρτουνί (Martuni) από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Μεταφέρθηκαν  στο νοσοκομείο της πόλης για ιατρική περίθαλψη. 


Δεν προσδιορίστηκε η σοβαρότητα των τραυματισμένων Γάλλων ανταποκριτών. Το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι κάλυπταν τα πολεμικά γεγονότα στο Καραμπάχ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Καραμπάχ, Στεπανακέρτ, αναγκάζονται να κρύβονται στα υπόγεια των σπιτιών τους εξαιτίας των βομβαρδισμών από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Για την εμψύχωση των Αρμενίων, έγινε γνωστό ότι ο γιος του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Νικόλ Πασιανιάν, πήγε να πολεμήσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr