Αλβανία: Κατάσκοπος του Ιράν χαρακτηρίστηκε «Persona non Grata»

 


Οκτώβριος 18, 2020. 22:38

Τίρανα.

Επίσημα ο  Ιρανός ύποπτος για κατασκοπεία, Εχσάν Μπίμπι,  χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητος (non Grata) στην Αλβανία  με την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι την 17η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της τηλεόρασης Άρσεν Ρούστα, που επικαλείται πηγές από την Διεύθυνση της Αντιτρομοκρατίας, ο Εχσάν Μπίμπι εργαζόταν για τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες με στόχο του τους Ιρανούς Μουτζαχεντίν που φιλοξενούνται στην Αλβανία.

Η σύλληψη του Ιρανού έγινε κοντά στα πράσινα σύνορα με την Ελλάδα. Το έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι κρίνεται ανεπιθύμητος στην Αλβανία για τα επόμενα 15 χρόνια.

Επίσης, όπως σημειώνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που Ιρανός συλλαμβάνεται  για προσπάθεια διείσδυσης στο στρατόπεδο των Μουτζαχεντίν στη Μάντζα.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας 45χρονος με τα αρχικά B.P. πραγματοποιούσε  επικοινωνίες μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων δικτύου. Πηγές για την Reporter Tv, πληροφορήθηκεν ότι ο 45χρονος είναι Ιρανός και συνελήφθη για κατασκοπεία των Μουτζαχεντίν.

Το Δικαστήριο των Τιράνων φυλάκισε, παλαιότερα,  τον Ιρανό  Bijon Poolandrag , που συνελήφθη στα Τίρανα, για παρέμβαση σε συστήματα υπολογιστών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr