Αρμενία: Καταρρίφθηκε Su-25 του Αζερμπαϊτζάν


Οκτώβριος 12, 2020. 20:02

Οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατέρριψαν ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρθηκε από το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας.

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας σημείωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί αεροσκάφη επίθεσης, τα οποία συνοδεύονται από μαχητικά F-16 της Τουρκίας  που τα καλύπτουν σε όλη τη γραμμή των συγκρούσεων.

Οι μονάδες αεροπορικής άμυνας του Artsakh (Αρμενικό ιστορικό όνομα του Ναγκόρνο Καραμπάχ)  κατέρριψαν το εχθρικό Su-25 στη βορειοανατολική κατεύθυνση, όπως  ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Αρμενικού Υπουργείου Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι το επιτιθέμενο Su-25 έγινε το 18ο μαχητικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν που καταρρίφθηκε στον ουρανό του Αρτσάχ.

Σύμφωνα με την αρμενική πύλη "Mediamax", που αναφέρεται σήμερα στην κατάρριψη του αεροσκάφους, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου,  δημοσίευσε ότι ο Ιλχάμ Αλίγιεφ, μετά από αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παρουσία τουρκικών μαχητικών F-16 στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

 Την προηγούμενη μέρα, σε μια συνέντευξη με το 'CNN Arabic', ο ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «βρίσκονται στο έδαφος» και έφτασαν στη χώρα για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις. Δεν δικαιολόγησε, όμως,  γιατί τα F-16 παρέμειναν στα αεροδρόμια του Αζερμπαϊτζάν μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως σημειώνει ο «Репортёр».


Όπως είναι γνωστό κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στη ρωσική πρωτεύουσα στις 9 Οκτωβρίου, επιτεύχθηκε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη ζώνη στρατιωτικής σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr