Νέα δήλωση του Πούτιν για το Καραμπάχ


Νοέμβριος 4, 2020. 22:22

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά έχει κάνει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Οι δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη έγιναν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών οργανώσεων, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

«Ξέρετε, η Ρωσία κάνει ό, τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε η σύγκρουση στον Νότιο Καύκασο να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να σωθούν οι ζωές  των ανθρώπων που στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλον και, δυστυχώς, εξακολουθούν να βλέπουν ο ένας τα πολυβόλα και τα τουφέκια του άλλου και  να τα χρησιμοποιούν εναντίον του», είπε.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι στόχοι των αντιτιθέμενων πλευρών μπορούν να επιτευχθούν κατά τη διαδικασία της ειρηνευτικής διαπραγμάτευσης. 

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε επαφή τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα, και σε μια τέτοια βάση που θα ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή», κατέληξε, τονίζοντας την επίτευξη αυτού του στόχου με ειρηνικά μέσα, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr