Άρχισαν οι ναυτικές ασκήσεις Αιγύπτου – Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο


Νοέμβριος 19, 2020. 18:14

Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις  Αιγύπτου – Ρωσία  με την ονομασία «Γέφυρα Φιλίας – 3» άρχισαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα και όπως αναφέρει το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας, θα κρατήσουν αρκετές ημέρες.

Οι εκπαιδευτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου κατάρτισης για τις ένοπλες δυνάμεις των δύο φιλικών χωρών για την ενίσχυση των προοπτικών στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις έφθασαν στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ της Ρωσίας για να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές ασκήσεις. Πριν από την έναρξη των ασκήσεων  πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή δεξίωσης, εν μέσω θερμής υποδοχής από τη ρωσική πλευρά.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες ξεκίνησαν με τη διοργάνωση συνεδρίων συντονισμού για την τυποποίηση των εννοιών μάχης και την οργάνωση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στοιχείων, καθώς και την οργάνωση δράσεων διοίκησης και ελέγχου κατά την υλοποίηση δραστηριοτήτων κατάρτισης στη θάλασσα.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των πυλώνων της κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της εξοικείωσης με τα πιο πρόσφατα συστήματα και μεθόδους ναυτικής μάχης με τρόπο που συμβάλλει στη βελτίωση των μαχητικών και επιχειρησιακών δεξιοτήτων και εμπειριών και στηρίζει τις προσπάθειες ναυτικής ασφάλειας των δύο χωρών, όπως σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr