Τουρκία: Τα βάζουν με τον Σόρος για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης


Νοέμβριος 30, 2020. 08:25

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πίσω από τις αντιδράσεις για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης που είχε αναγγείλει ο πρόεδρος Ερντογάν βρίσκονται οι οργανώσεις του Τζορτζ Σόρος.

«Αποκαλύφθηκε ότι παρασκηνιακά οι ενώσεις και τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος βρίσκονται πίσω από τις αντιδράσεις στην κατασκευή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης και προερχόμενο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος παρέλυσε τις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη», γράφει η  εφημερίδα Γενί Ακίτ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «όλες οι λεγόμενες ΜΚΟ που αντιδρούν με το έργο του αιώνα χρηματοδοτούνται από τον βαρόνο Τζορτζ Σόρος και τον χρηματοδότη των διαδηλώσεων του Γκεζί Παρκ, Οσμάν Καβάλα- Osman Kavala».

« Έχει αναφερθεί ότι η Greenpeace, η Ένωση Πολιτών του Ελσίνκι, η Ένωση Πολιτικών και Οικολογικών Δικαιωμάτων και η Ένωση Ανατολικού Πολιτισμού ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση κατά του έργου του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης».

Απογυμνώθηκαν οι οπαδοί του Σόρος

«Η σιλουέτα του Σόρος εμφανίζεται πίσω από τη βρώμικη προσπάθεια που ηγείται ο  Εκρέμ Ιμάμογλου από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα- CHP, ο οποίος αναπτύσσει ρητορική εναντίον του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης μετά το ταξίδι του στην Αγγλία και ξεκίνησε μια αδιανόητη εκστρατεία συκοφαντίας για να δυσφημίσει το έργο. 

»Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο κερδοσκόπος  Τζορτζ Σόρος και οι στενές του σχέσεις με τις ΜΚΟ της Τουρκίας,  τον Οσμάν Καβάλα ο οποίος προκλητικά, προβαίνει σε αντιδράσεις για την κατασκευή του Καναλιού.


Η Greenpeace, η οποία οργανώνει χαοτικές δράσεις σε πολλά μέρη του κόσμου με οικονομική υποστήριξη από τους Σόρος και Ροκφέλερ, ηγείται της αντιπολίτευσης στο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Αυτή η παγκόσμια οργάνωση αντιδρά με μια ανακοινωσή της που λέει «Όχι στο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης» επιμένοντας μέσω του επίσημου ιστότοπου του ότι θα βλάψει το περιβάλλον.

«Ο Σόρος τους ταΐζει όλους»

Η Ένωση Πολιτών του Ελσίνκι είναι ένας από τους οργανισμούς που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος, πραγματοποιεί επίσης συναντήσεις εναντίον του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης. Η Ένωση εκφράζει την αντίθεσή της στο έργο στα κοινωνικά δίκτυα και στο YouTube.

Επίσης, η Ένωση Πολιτικών και Οικολογικών Δικαιωμάτων που ιδρύθηκε από τον Οσμάν Καβάλα, διεξάγει προπαγάνδα εναντίον του Καναλιού. Μάλιστα, αποδίδει φόρο τιμής στις διαμαρτυρίες στο Γκεζί Παρκ έχοντας το σύνθημα «Αυτή ήταν μόνο η Αρχή». Η Ένωση αυτή προβαίνει σε προπαγάνδα με τη λεγόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία για να αποτρέψει το έργο του αιώνα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr