Ο πύραυλος Ισκαντέρ της Αρμενίας παρέκκλινε από το στόχο έξι χιλιόμετρα


Νοέμβριος 21, 2020. 20:10

Λίγο πριν την ανακωχή μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο αρμενικός στρατός εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Ισκαντέρ, το γεγονός εμφανίστηκε σε πολλά δυτικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών Ρούσλαν Πουχόφ, εξήγησε την επίθεση του αρμενικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Ισκαντέρ σε μια κατοικημένη περιοχή κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Καραμπάχ. 

Ο ειδικός πιστεύει ότι το ρωσικό σύστημα αγοράστηκε από την Αρμενία ως αποτρεπτικό όπλο, αλλά οι πύραυλοι «έχουν πάντα πιθανή απόκλιση».

 Είπε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πύραυλος κατευθύνθηκε σε ένα  αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν κοντά στην πόλη της Γκάνια, αλλά προέκυψε σφάλμα και ο πύραυλος έπεσε σε  κατοικημένη περιοχή.

Σχολιαστές, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκτροπή  του πυραύλου στα έξι χιλιόμετρα. Αμφισβήτησαν την εκδοχή της «πιθανής απόκλισης». Κατά την άποψή τους η επίθεση των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων στρεφόταν πραγματικά κατά του άμαχου πληθυσμού, είτε η πιστοποίηση της ακρίβειας του ρωσικού Ισκαντέρ είναι υπερβολική.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην επικεφαλής του Αρμενικού Γενικού Επιτελείου Μόβσες Χακομπιάν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση του τακτικού πυραύλου , αλλά δεν αναφέρθηκε στην «κατεύθυνση» της επίθεσης.

Ωστόσο, η δυναμική των συγκροτημάτων Iskander-M αξιολογήθηκε ιδιαίτερα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Yantex

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr