Ο πρόεδρος της Αρμενίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί


Νοέμβριος 30, 2020. 21:54

Μετά τις διαμαρτυρίες του αρμενικού λαού  για την παραίτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαργκσιάν ζήτησε, επίσης, από τον Νικόλ Πασινιάν να παραιτηθεί, αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει το Αζερμπαϊτζάν και έσυρε τη χώρα στο χάος.

Ο πρόεδρος της Αρμενίας κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας στη Ρωσία επέκρινε την κυβέρνηση του Πασινιάν και εμμέσως του ζήτησε να παραιτηθεί.

Ο Πασινιάν πρέπει να φύγει

Περιγράφοντας τη μεγάλη τραγωδία του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να υπογράψει συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την απόσυρση των Αρμενίων από το Καραμπάχ , ο Σαργκσιάν είπε, «Σε οποιαδήποτε χώρα αν συνέβαινε μια τέτοια μεγάλη τραγωδία, θα υπήρχε μια λύση. Η κυβέρνηση που οδήγησε σε αυτήν πρέπει να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του Προέδρου

Ο Σαργκσιάν επεσήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ διαφορετική από την κατάσταση πριν από δύο χρόνια όταν διεξήχθησαν οι εκλογές, και πρότεινε τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πρόωρες εκλογές.

Προτείνοντας τη δημιουργία μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης στην οποία θα συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, ο Σαργκσιάν δήλωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να εργαστεί για 6 μήνες ή 1 έτος και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

 

Αλλαγή στο Σύνταγμα

 

Ο Sargsyan ζήτησε επίσης δημοψήφισμα για συνταγματικές τροποποιήσεις στη χώρα μέχρι τις νέες εκλογές.

Υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος ή ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις μόνοι τους για τη χώρα, ο Σαργκσιάν είπε, «Το Σύνταγμα δεν είναι καθόλου ισορροπημένο στη χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και της Προεδρίας», είπε.

Επιπλέον, ο Σαργκσιάν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται απευθείας από το λαό και όχι από το κοινοβούλιο, όπως είναι τώρα.

Enson Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr