Ρωσία: Φυλακίζονται οι προσηλυτισμένοι στην οργάνωση «Μάρτυρες του Ιεχωβά»


Νοέμβριος 24, 2020. 22:21

Μόσχα.

Οι ανακριτές έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ για εξτρεμιστικές δραστηριότητες, πραγματοποιώντας επιδρομές σε περιοχές σε ολόκληρη τη Ρωσία, ενώ ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι εκατοντάδες προσηλυτισμένοι βρίσκονται στη φυλακή ή αντιμετωπίζουν δίκες.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά το 2017 και κήρυξε τη θρησκευτική ομάδα  ως εξτρεμιστική οργάνωση, με εντολή διάλυσής της, μετά την οποία οι αρχές άρχισαν να καταδιώκουν τους προσηλυτισμένους στην αίρεση.



Σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες δικαστήρια ασχολούνται με τέτοιες ποινικές υποθέσεις στη Ρωσία, με δεκάδες προσηλυτισθέντες να φυλακίζονται ή να περιμένουν δίκη, συμπεριλαμβανομένου του Δανού πολίτη Dennis Christensen, ο οποίος κρατείται σε κελί από την κράτησή του στο Μάιος 2017 και έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών.

Τον Ιούλιο, το Human Rights Watch δήλωσε ότι η Ρωσία «δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την ανόητη, σκληρή και καταχρηστική δίωξη των Μαρτύρων του Ιεχωβά» και κάλεσε τις αρχές να «απελευθερώσουν αμέσως τον Κρίστενσεν και να σταματήσουν να χάνουν χρόνο για αυτές τις διώξεις», γράφει η DW .

Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ΗΠΑ εμπόδισαν δύο υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για φερόμενο βασανισμό επτά κρατουμένων που αναγνωρίστηκαν ως ιεροκήρυκες των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr