Ο Πούτιν συζήτησε με τον Ερντογάν την εφαρμογή των συμφωνιών για το Καραμπάχ


Νοέμβριος 24, 2020. 21:58

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά την εφαρμογή των συμφωνιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρόοδος της εφαρμογής των συμφωνιών που καθορίστηκε στη Δήλωση των Προέδρων της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πρωθυπουργού της Αρμενίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 9 Νοεμβρίου συζητήθηκε λεπτομερώς και σε όλες τις πτυχές».

Ο Πούτιν ενημέρωσε για τις δραστηριότητες των Ρώσων ειρηνευτών, οι οποίοι διασφαλίζουν αποτελεσματικά τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός και την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού. Τόνισαν επίσης την προτεραιότητα επίλυσης επειγόντων ανθρωπιστικών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιστροφή των προσφύγων, την αποκατάσταση των υποδομών, τη διατήρηση θρησκευτικών και πολιτιστικών χώρων.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες εργασίες για τη δημιουργία ενός Κέντρου για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός και όλων των εχθροπραξιών στη ζώνη των συγκρούσεων.

Και οι δύο πλευρές σημείωσαν την ανάγκη για συνεπή και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων που στοχεύουν στη διασφάλιση της σταθερότητας και στη δημιουργία μιας ειρηνικής ζωής στην περιοχή.

Κρεμλίνο

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr