Πούτιν: Γιατί δεν δίνω συγχαρητήρια στον Μπάιντεν


Νοέμβριος 22, 2020. 22:06

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν υπάρχει κανένας υποκείμενος λόγος για την απουσία συγχαρητηρίων στον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία  των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 1» και στην εκπομπή «Μόσχα, Κρεμλίνο, Πούτιν».

«Δεν είναι ότι μας αρέσει κάποιος, δεν μας αρέσει κάποιος - περιμένουμε μόνο το τέλος της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενεργεί σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική και τη νομική πλευρά της υπόθεσης.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεργαστεί με οποιοδήποτε άτομο που θα έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού.

«Αλλά ποια είναι αυτή η εμπιστοσύνη; Θα πρέπει είτε να υποδεικνύεται με τη βοήθεια των πολιτικών εθίμων, όταν ένα από τα κόμματα αναγνωρίζει τη νίκη του άλλου, είτε τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών συνοψίζονται με νομικό τρόπο», είπε.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι υπάρχουν προβλήματα στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο υποψήφιος που βγαίνει νικητής σε μια πολιτεία κερδίζει και τις ψήφους όλων των εκλογέων.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε, υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο αρχηγός του κράτους εκλέχθηκε από μια πλειοψηφία εκλογέων, που υποστηρίχθηκαν από μικρότερο αριθμό ψηφοφόρων.

  «Είναι δημοκρατικό;» ρώτησε ο Πούτιν.


Πρόσθεσε ότι το ζήτημα αν θα γίνουν αλλαγές στο υπάρχον εκλογικό σύστημα θα πρέπει να αποφασιστεί μόνο από τους ίδιους τους Αμερικανούς.


Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου, αλλά η καταμέτρηση των ψηφοφόρων καθυστέρησε με το ρεκόρ προσέλευσης 100 εκατομμυρίων ψηφοφόρων αλλά και μέσω ταχυδρομείου. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, βάσει των δικών τους υπολογισμών, αποκαλούν τον Δημοκρατικό  Τζο Μπαίντεν νικητή των εκλογών. Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραδεχτεί την ήττα και προσπαθεί να επανεξετάσει τον αριθμό των ψήφων σε ορισμένες πολιτείες, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr