Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Τζέντα


Νοέμβριος 12, 2020. 19:26

Το ISIS ανέλαβε την Πέμπτη, την ευθύνη για την επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό νεκροταφείο μη μουσουλμάνων στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας δύο τραυματίες κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την ανακωχή στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Η τρομοκρατική οργάνωση δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε λογαριασμούς του στο Telegram, γράφει:

 «Ένα απόσπασμα ασφαλείας των στρατιωτών του χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει μια εκρηκτική συσκευή στο νεκροταφείο Χαουάγιατ στη γειτονιά Αλ  Μπαλάντ της Τζέντα», προσθέτοντας: «μετά τη συγκέντρωση αρκετών προξένων« ευρωπαϊκών χωρών , οι μουτζαχεντίν το πυροδότησαν πάνω τους. Αυτό οδήγησε στον τραυματισμό ορισμένων από αυτούς».

Δικαιολόγησε ότι πραγματοποιήθηκε η επίθεση «προς υποστήριξη του Αγγελιοφόρου του Αλλάχ» (του Μωάμεθ).

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση στην Τζέντα μετά από την επίθεση στις 29 Οκτωβρίου εναντίον φρουρού ασφαλείας στο γαλλικό προξενείο.

Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από μια σειρά επιθέσεων εξτρεμιστών στη Γαλλία και την Αυστρία με φόντο τη δημοσίευση των γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ και την τοποθέτηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη δημοσίευση των  γελοιογραφιών στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης στη Γαλλία.

Al Quds

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr