Ζόραν Ζάεφ: Η μαριχουάνα θα μας δώσει 250 εκατομμύρια ευρώ


Δεκέμβριος 21, 2020. 22:39

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ προσμένει ότι η Βόρεια Μακεδονία το επόμενο έτος θα μπορεί να επιτύχει πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ από την παραγωγή κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, εάν εγκριθούν νομικές αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους. 

Οι τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα θα αποποινικοποιήσουν την κατοχή μικρών ποσοτήτων μαριχουάνας για προσωπική χρήση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε μια συζήτηση κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους σχετικά με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, η οποία θα σήμαινε ότι, σύμφωνα με το παράδειγμα του Άμστερνταμ, θα μπορούσε να αγοραστεί με άδεια χρήσης.

Ακτιβιστές και ενώσεις που έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας λένε ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη για αυτό το βήμα, όπως λένε, να τερματίσουν τη δίωξη όσων έχουν μαριχουάνα για προσωπική χρήση.

Εκτός από προσωπική χρήση, ο Zaev ανακοίνωσε νομικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στους καλλιεργητές κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς να εξάγουν το λουλούδι από το φυτό. Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός αναμένει έσοδα μόνο 250 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

kanal5.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr