316 νέοι μετανάστες έφθασαν στο Ισραήλ από την Αιθιοπία το πρωί


Δεκέμβριος 3, 2020. 15:23

Σήμερα το πρωί 316 νέοι μετανάστες από την Αιθιοπία προσγειώθηκαν στο Ισραήλ, στους οποίους θα προστεθούν ακόμη 80 στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Η Δημιουργία του Ισραήλ».

Οι μετανάστες ήρθαν μαζί με την υπουργό Μετανάστευσης και Απορρόφησης, η οποία είχε μεταβεί στην Αιθιοπία για να προετοιμάσει  τη μετανάστευσή και να τους συνοδεύσει.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία του αναφερόμενου υπουργείου με τον πρόεδρο της Εβραϊκής Υπηρεσίας Γιτζάκ (Μπούρι) Χερζόγκ και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η υπουργός Πνίνα Ταμάνο-Σάτα συνόδευσε τους μετανάστες στο Ισραήλ

Σύμφωνα με το περίγραμμα που διατύπωσε η Υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης, Πνίνα Ταμάνο – Σάτα, και εγκρίθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, μέχρι τις αρχές του έτους, περίπου 2.000 μετανάστες θα φτάσουν στο Ισραήλ, περιμένοντας χρόνια πολλά να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ.

«Θεωρώ ότι αυτή η επιχείρηση "Δημιουργία Ισραήλ" είναι μια από τις καλύτερες πράξεις και την καλύτερη κυβερνητική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ενότητας. Μια στιγμή πάνω από τις αντιπαραθέσεις και τις συζητήσεις, μια στιγμή διάσωσης ζωών, ανθρώπων, και ιδιαίτερα μια στιγμή εθνικού καθήκον που μας θυμίζει ποιοι είμαστε ως άνθρωποι που είχαν το προνόμιο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από χιλιάδες χρόνια εξορίας. Το Ισραήλ ζει!», δήλωσε η Ταμάνο- Σάτα.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου:

«Δεν θυμάμαι να είμαι τόσο συγκινημένος για πολλά χρόνια, από μια τόσο εκλεπτυσμένη σιωνιστική εμφάνιση, η οποία εκφράζει όλη μας τη σημασία. Η σύζυγός μου Σάρα και εγώ φθάσαμε εκεί με δάκρυα στα μάτια μας στη ρεσεψιόν, βλέποντας τους μετανάστες, τους Αιθίοπες Εβραίους αδελφούς μας να κατεβαίνουν από το αεροπλάνο με καλάθια - όπως θυμόμαστε, όπως θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία - κατεβαίνοντας, αγγίζοντας το έδαφος, τη Γη του Ισραήλ. Η μητέρα φιλάει το έδαφος και μεταφέρει ένα μωρό που ονομάζεται Ιερουσαλήμ και ένα άλλο μωρό που ονομάζεται Εσθήρ. 

Εσθήρ και Ιερουσαλήμ, ελάτε στην Ιερουσαλήμ - αυτή είναι η ουσία της εβραϊκής ιστορίας, αυτή είναι η ουσία της σιωνιστικής ιστορίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Datili- Israel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr