Διάλογος Πρίστινα – Βελιγραδίου: Ακόμη μια συνάντηση οδηγήθηκε σε αποτυχία


Δεκέμβριος 10, 2020. 18:35

 Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τη διαμεσολάβηση του απεσταλμένου της ΕΕ, Μίροσλαβ Λάιτσακ. 

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση συνεχίστηκε σε επίπεδο συντονιστών.

«Με τη διαμεσολάβηση του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το διάλογο Πρίστινα-Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Λάιτσακ, η αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου, με επικεφαλής τον κρατικό συντονιστή Σκέντερ Χισένι, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, στην προγραμματισμένη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τη σερβική αντιπροσωπεία», όπως αναφέρεται.

Το ζήτημα των συντάξεων και του κτηματολογίου συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, αλλά τα μέρη δεν κατάφεραν να βρουν μια κοινή γλώσσα.

Μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δηλώνει ότι και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για αυτά τα θέματα σε μελλοντικές συναντήσεις.

Το θέμα της συζήτησης ήταν οι συντάξεις και το κτηματολόγιο. Αυτή η συζήτηση ήταν συνέχεια της αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων στην τελευταία συνάντηση στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Μετά από μια μακρά συζήτηση, δεν υπήρξε σημαντική προσέγγιση των θέσεων. «Ωστόσο, υπήρξε συμφωνία ότι η συζήτηση αυτού του στοιχείου της γενικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστεί στην επόμενη συνάντηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας συνεχίζεται εδώ και μήνες από τεχνικής απόψεως και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια κοινή γλώσσα, όπως σημειώνεται.

Shqiptarja.com

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr