Σκόπια: Η αντιπολίτευση προτείνει η απογραφή να γίνει με δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη

 


Δεκέμβριος 26, 2020. 18:45

Σκόπια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE, προτείνει την προμήθεια συσκευών  δακτυλικών αποτυπωμάτων για να χρησιμοποιηθούν στην απογραφή του πληθυσμού στη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της  καταμέτρησης του πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης Ναούμ Στολικόφσκι  είπε ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι θα είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα της απογραφής και ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, όπως γίνεται μετά από την απογραφή.

Στην ερώτηση γιατί το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τον Απογραφικό Νόμο απάντησε ως  εξής:

«Αυτός είναι ένας νόμος απογραφής, που στην πραγματικότητα είναι  για μία χρήση, για μια διαδικασία απογραφής μιας δεκαετίας. 

Εφαρμόζεται σε μια στατιστική λειτουργία όπως είναι η μέτρηση του πληθυσμού, και όπως πάντα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό μια μεθοδολογία, αλλά αυτή τη φορά η μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία θα εκτελεστεί αυτή η στατιστική λειτουργία απουσιάζει.

 «Αυτό συμβαίνει διότι, προς το παρόν, όπως προτείνεται και εξηγείται, δεν πρόκειται για στατιστική πράξη, αλλά για πολιτική συμφωνία που επιβεβαιώνεται από δύο δεσμευμένες υπογραφές» , δήλωσε ο Στολικόφσκι, υπονοώντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα επέμβει στην απογραφική διαδικασία.

Lider

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr