Σκόπια: Επίσκεψη του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου σε εορτασμό της τουρκικής μειονότητας


Δεκέμβριος 22, 2020. 18:18

 

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (Κοινοβούλιο), Μουσταφά Σεντόπ, επισκέφθηκε τα Σκόπια την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Σεντόπ και η συνοδευτική αντιπροσωπεία έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων με ιδιωτικό αεροπλάνο, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Χασάν Μεχμέτ Σεκιζκόκ, ο αντιπρόεδρος της Συνέλευσης της Βόρειας Μακεδονίας, Γκόραν Μίσοβιτςκα, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βόρειας Μακεδονίας, Σαλίχ Μουράτ. Παραβρέθηκαν, επίσης και άλλοι πολιτικοί και τα τουρκικά θεσμικά όργανα και επικεφαλής τουρκικών οργανώσεων που τους καλωσόρισαν.

Ο Σεντόπ και η τουρκική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς  της Τουρκικής Ημέρας στην Εκπαίδευση, που επίσημα είναι η 21η Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου  της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι ενώ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τον πρωθυπουργό  Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr