Το Φόρουμ Σλαβικών Πολιτισμών δωρίζει βιβλία σε βιβλιοθήκες της Βόρειας Μακεδονίας


Δεκέμβριος 24, 2020. 21:45

Σκόπια.

Το Φόρουμ των Σλαβικών Πολιτισμών (FSK) που εδρεύει στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, το οποίο συντονίζει την πολιτιστική συνεργασία δεκατριών σλαβικών κρατών μελών στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης, σε συνεργασία με εκδότες σε διάφορες χώρες, εξέδωσε το διάσημο έργο «100 σλαβικά μυθιστορήματα», μεταξύ των οποίων είναι έργα συγγραφέων της Βόρειας Μακεδονίας, ως κράτος μέλος του Σλαβικού Φόρουμ.

Αντίτυπα αυτού του έργου θα γίνουν δωρεά σε δέκα βιβλιοθήκες ή πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.

Το έργο εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο «Slovo», η ένταξη σε αυτό συγγραφέων της χώρας μας  έγινε κατόπιν επικοινωνίας  του Φόρουμ των Σλαβικών Πολιτισμών και του υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο συμμετείχε στη δημιουργία της πολιτιστικής πολιτικής του Φόρουμ και στην υλοποίησή του, όπως σημειώνεται.

 

Ιδρύθηκε σύλλογος Συγγραφέων Φιλίας Βόρειας Μακεδονίας- Τουρκίας

 

Στις 18 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η ίδρυση συλλόγου Φιλίας μεταξύ των συγγραφέων της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας.

Όπως σημειώνεται, η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Τουρκικό Πολιτιστικό Κέντρο «Yunus Emre» στα Σκόπια. Σκοπός του είναι οι κοινές συναντήσεις συγγραφέων, εκδηλώσεις επαγγελματικές και επιστημονικές, εργαστήρια μελετών, μεταφράσεις, εκδόσεις βιβλίων, βραβεία και αναγνωρίσεις.

Mkd

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr