Η Αυστρία εντάσσει τα σύμβολα ακροδεξιών ομάδων στον κατάλογο της τρομοκρατίας

 


Δεκέμβριος 16, 2020. 20:34

Σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση, αποφάσισε να συμπεριλάβει τα σύμβολα των ακροδεξιών και ναζιστικών ομάδων στη λίστα των απαγορευμένων συμβόλων χαρακτηρίζοντάς τα ως στοιχεία των τρομοκρατών, όπως σημειώνει η αιγυπτιακή “Al Dostor”.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν σήμερα, Τετάρτη, ότι το Κίνημα Ταυτότητας [Identitären Bewegung],  η πιο εξέχουσα ομάδα της ακροδεξιάς, έχει αρνηθεί από όλα τα σύμβολά του, ως μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι «η μεταρρύθμιση του νόμου περί συμβόλων ήταν απαραίτητη για να μπορέσουμε να απαγορεύσουμε σύμβολα από όλες τις εξτρεμιστικές ενώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν οι δεξιοί εξτρεμιστές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυστριακό Κίνημα Ταυτότητας ιδρύθηκε το 2012 για την προστασία της «ευρωπαϊκής κουλτούρας» και υπεράσπιση της ταυτότητας που απειλείται από τους μετανάστες - σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους - καθώς προωθούν θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης του πληθυσμού και της κατάκτησης της Ευρώπης από μετανάστες.

 Το σήμα του ακροδεξιού αυστριακού κόμματος είναι το ελληνικό γράμμα «Λάμδα», που προέρχεται από τις ασπίδες των Σπαρτιατών της ελληνική αρχαιότητας.

Όπως έγινε γνωστό, στον κατάλογο των συμβόλων που χαρακτηρίζονται ως σύμβολα των τρομοκρατών στην Αυστρία είναι το σήμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα σήματα της Χεζμπόλα και του ΡΚΚ, καθώς ο χαιρετισμός των Τούρκων γκρίζων λύκων».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr