Τούρκος πρόεδρος: Η Τουρκία έχει γίνει κόμβος παραγωγής αεροσκαφών


Δεκέμβριος 6, 2020. 20:44

 

Η Τουρκία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει κέντρο σχεδιασμού και παραγωγής όλων των τύπων κινητήρων, ιδίως στον τομέα των αερομεταφορών. 

Αυτό δήλωσε σήμερα (χθες) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μέσω βίντεο στην τελετή ενός κέντρου παραγωγής και σχεδίασης του πρώτου κινητήρα για το ελικόπτερο Gokbey, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τοπικές εταιρείες.

 «Με αυτά τα έργα, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στον αμυντικό τομέα», δήλωσε ο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η «Tusas Engine Industries (Tei)», θα γίνει μοντέλο στην Τουρκία με τις προγραμματισμένες επενδύσεις της στο έργο ανάπτυξης κινητήρων στον τομέα των αερομεταφορών.

 «Με κάθε βήμα που κάνουμε, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι στη γεωγραφία που ζούμε, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα συντονισμού μέσω της προεδρίας και της εκτελεστικής επιτροπής των αμυντικών βιομηχανιών», πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

«Στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουμε, εστιάζουμε σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους στον τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους. 

Το πρώτο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζεται από την Τουρκία, το Tai T625 Gokbey, είναι ένα ελικόπτερο νέας γενιάς έξι τόνων που αναπτύχθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς. Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν στον κινητήρα, ο οποίος παράγει 1.660 ιπποδύναμη. Το έργο ξεκίνησε το 2017.

«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα συντονισμού μέσω της προεδρίας και της εκτελεστικής επιτροπής των αμυντικών βιομηχανιών», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

 «Στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουμε, εστιάζουμε σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους στον τομέα», συμπλήρωσε.

Agenzia Nova

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr