Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έλεγξαν εν πλω τουρκικό πλοίο

 φωτό από το δημοσίευμα



Δεκέμβριος 8, 2020. 15:11

Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που βρίσκεται υπό τη διοίκηση του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ, αναχαίτισαν ένα τουρκικό πλοίο που έπλεε με σημαία Τζαμάικας προς το λιμάνι της Μιστράτα, δήλωσε εκπρόσωπος του LNA.

Ο εκπρόσωπος του LNA  Αχμέντ αλ Μισμάρι είπε ότι υπήρχαν 17 μέλη του πληρώματος, μεταξύ αυτών εννέα Τούρκοι υπήκοοι. Το πλοίο μετέφερε εμπορευματοκιβώτια αλλά δεν είχαν ακόμη ελεγχθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης έκοψαν την πορεία του πλοίου λιμάνι της Ντέρνα, στα ανατολικά της Λιβύης.

Η Τουρκία είναι ο κύριος σύμμαχος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη, η οποία μάχεται ενάντια στο LNA από το 2014. 

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και το LNA υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον Οκτώβριο και τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν πολιτικό διάλογο που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή εκλογών κατά το επόμενο έτος για να επιλυθεί η μακροχρόνια σύγκρουση στη Λιβύη.

RTS.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr