Η κυβέρνηση της Σερβίας έστειλε ένα εκατομμύριο ευρώ στην Κροατία για τους σεισμοπαθείς


Δεκέμβριος 30, 2020. 22:18

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε σήμερα να στείλει στη Δημοκρατία της Κροατίας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ  ως οικονομική βοήθεια για την εξάλειψη των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε τη χώρα, ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή σύνοδο της κυβέρνησης.

«Τα μέλη της κυβέρνησης εξέφρασαν τη λύπη τους για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σε αυτήν τη φυσική καταστροφή και τα κεφάλαια προορίζονται να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση καταστραμμένων κτιρίων, πολλά από τα οποία είναι δημόσιας σημασίας», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου ανακοίνωσαν ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σήμερα το πρωί ζήτησε από την κυβέρνηση να στείλει στην Κροατία βοήθεια από τα κονδύλια του προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση των συνεπειών στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr