Σερβία – Ιταλία: Ενισχύεται η διμερής συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα


Δεκέμβριος 16, 2020. 18:39


Η Ιταλία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τη Σερβία στον στρατιωτικό τομέα.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας,  Λορέντζο Γκουερίνι, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι είπε στον Σέρβο ομόλογό του, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς: «Θέλω να επαναλάβω ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τη Σερβία σε συγκεκριμένη στρατιωτική διάσταση», δήλωσε ο Γκουερίνι.

Αναφέρθηκε στην κοινή συμμετοχή σε διεθνείς αποστολές, ιδίως στη Σομαλία και τον Λίβανο, καθώς και στην εκπαίδευση και εξειδικευμένη κατάρτιση, αλλά και πιθανή επέκταση της συνεργασίας σε άλλους τομείς και μεταξύ αυτών ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας.


Ο Γκουερίνι ευχαρίστησε τις σερβικές αρχές για το θερμό καλωσόρισμα, για τις εκφράσεις εκτίμησης για το ρόλο της Ιταλίας στα Δυτικά Βαλκάνια με την επιχείρηση KFOR, και για τη στενή συνεργασία που ξεκίνησε με τη Σερβία.

 Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιήσει μια νέα συνάντηση με τον ομόλογό του Στεφάνοβιτς «το συντομότερο δυνατόν για να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη πορεία συνεργασίας που χαρακτηρίζει τις δύο χώρες». 

Υπουργείο Άμυνας Σερβίας

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr