«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πολεμήσει εναντίον της Τουρκίας; Αξιοσημείωτη στρατιωτική δράση!» τούρκικο δημοσίευμα


Δεκέμβριος 25, 2020. 20:57

«Η Ελλάδα, η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Τουρκίας, συζητά πώς να λάβει προφυλάξεις έναντι της τουρκικής τεχνολογίας. Από την άλλη πλευρά, η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου προκαλεί την προσοχή», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Βάση Drone στη Σκύρο

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα καθιερώσει μια βάση UAV στο νησί Σκύρος, στην οποία θα στεγάσει μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων εναέριων οχήματα (drone) που θα αγοράσει από το Ισραήλ, συγχρόνως θα εκσυγχρονιστεί ο στρατός προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική τεχνολογία σε εξοπλισμένα ή απλά drone.


 Η Ελλάδα που έχει συμμαχήσει, εν μέσω των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη Γαλλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διερευνά τη δημιουργία ‘βάσης drone’ στη Σκύρο, για δυνατότητα εξουδετέρωσης των τουρκικών UAV με τη συνεργασία του Ισραήλ.

 

Αναβάθμιση σε Τανάγρα

 

Εκτός από την κίνηση αυτή, στοχεύει να αναβαθμίσει την αεροπορική βάση στην Τανάγρα και να δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.

Δημοσιεύματα δείχνουν – συνεχίζει το τούρκικο κείμενο- η συσσώρευση αυτή κατευθύνεται ενάντια στην Τουρκία, εκσυγχρονίζοντας  επίσης το αμυντικό σύστημα Patriot όπως εγκρίθηκε και υπογράφηκε από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με αναλύσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η τουρκική τεχνολογία των απλών και των επιθετικών UAV έχει γοητεύσει όλον τον κόσμο. Οι πρόσφατοι πόλεμοι στην περιοχή μας, όπου τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διαδραμάτισαν βασικό ρόλο, δικαίως ανησύχησαν στρατιωτικούς αναλυτές από όλο τον κόσμο.

 


Τα σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη είναι αναμφίβολα πολύ ακριβά και ο κίνδυνος να σκοτωθούν ή να πιαστούν οι πιλότοι τους σε περίπτωση ατυχήματος είναι εξίσου ανησυχητικός.

Τα drone είναι πολύ πιο οικονομικά και ευέλικτα οχήματα, ειδικά σε πεδία μάχης μικρής κλίμακας όπως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η χαμηλή απόδοση των συστημάτων  πυραυλικής άμυνας έναντι των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και το υψηλό κόστος των αντιαεροπορικών πυραύλων απαιτούν την ανάπτυξη και εφαρμογή ειδικών μέτρων για την εξουδετέρωση τόσο της φυσικής καταστροφής όσο και των συστημάτων πληροφοριών, ελέγχου και εξοπλισμού.

 

Στις αναλύσεις, σημειώθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν τα τουρκικά UAV / επιθετικά UAV και ότι πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα βήματα το συντομότερο δυνατό:

Δημιουργία ειδικών μονάδων αεροπορικής άμυνας με διάφορους τύπους φορητών ή ενσωματωμένων πυραυλικών συστημάτων μικρής εμβέλειας και αντιαεροπορικών όπλων.

 Αναβαθμίσεις (εκσυγχρονίσεις) στα υπάρχοντα αντιαεροπορικά όπλα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα έναντι των μικρών αεροπορικών στόχων. 

Ανάπτυξη ειδικού εξοπλισμού βάσει μη συμβατικών μεθόδων και νέων φυσικών αρχών. 

Λήψη στρατιωτικών μέτρων για την αντιμετώπιση πληροφοριών και συστημάτων ελέγχου για τη μείωση της αποτελεσματικότητας των εχθρικών drone.

 

Θα αυξήσει το στράτευμά της η Ελλάδα

 

Η Ελλάδα σκοπεύει να αναβαθμίσει τον στόλο των  F-16 τα επόμενα χρόνια, ετοιμάζεται επίσης να προσθέσει 15 χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στον στρατό της. 

Για τη δημιουργία μιας συμμαχίας ενάντια στην στην Τουρκία, που δραστηριοποιείται  στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

Τέλος,  στις ασκήσεις Ελλάδας – Αιγύπτου φέτος, συμμετείχαν η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι οι δύο χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις ασκήσεις με δική τους πρωτοβουλία.

 

(φωτογραφίες από το δημοσίευμα)

Yeni Akit

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr