Βουλγαρία: Το κόμμα του Καρακατσάνοφ απαιτεί να μην μεταφράζονται οι ομιλίες από τα Σκόπια


Δεκέμβριος 7, 2020. 19:17

Σόφια.

Βουλευτές του κόμματος VMRO-BND σε επιστολή τους προς το βουλγαρικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικών Μέσων απαιτεί να μην μεταφράζεται η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη Βόρεια Μακεδονία «γιατί δεν θέλουμε οι βουλγαρικές τηλεοράσεις να βοηθούν στην καθιέρωση της ψεύτικης γλώσσας που έρχεται σε αντίθεση με τα αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα», όπως ανέφεραν.

Οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος που ανήκουν στην ομάδα των Ενωμένων Πατριωτών, απευθύνθηκαν στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επειδή «έχουν  λάβει πολλά μηνύματα από πολίτες που εκφράζουν οργή γιατί οι ειδήσεις και τα προγράμματα στις περισσότερες βουλγαρικές τηλεοράσεις εξακολουθούν να τοποθετούν υπότιτλους στα βουλγαρικά κατά τη μετάδοση συνεντεύξεων με πολιτικούς και πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.


Οι υπογράφοντες την επιστολή προς το βουλγαρικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο  προτρέπουν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές των καναλιών να χρησιμοποιούν το επίθετο «η λεγόμενη» όταν λένε μακεδονική γλώσσα και οι συντάκτες να χρησιμοποιούν εισαγωγικά στη λέξη μακεδονική.

Канал 5 ТВ

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr