Διαμαρτυρία Αλβανών μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο! (βίντεο)


Δεκέμβριος 14, 2020. 14:17

Χθες, μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε διαδήλωση από το Πατριωτικό Κίνημα ‘Κράχετ Σκίπες’/ «Krahët e Shqipes».


Διαμαρτυρία εναντίον της Ελλάδας


Τήρησαν ενός λεπτού σιγής για τον Κλόντιαν Ράσα που σκοτώθηκε από αστυνομικό στα Τίρανα και ο επικεφαλής του Κινήματος Μάρσαλα Κότσι, είπε ότι αυτή είναι μια διαμαρτυρία εναντίον της Ελλάδας, γιατί, όπως είπε, το ζήτημα χειραγωγείται από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει «θέσει όρους απαράδεκτους για να καταστεί η Αλβανία μέλος της ΕΕ».

«Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ ως αλβανική επιτροπή. Ως αρχή, θέλουμε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγής για τον Κλόντιαν Ράσα, τον νέο άνδρα που σκοτώθηκε άδικα από την αστυνομία.

 Έχουμε φτάσει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, μια εποχή που πρέπει να λογοδοτήσουμε αυτούς που θεωρούν υπόλογους τους αδελφούς μας, όχι μόνο εκείνους που θεωρούμε εχθρούς.

 Διότι το αλβανικό κράτος που έπρεπε να ήταν παρόν σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιείται με την Ελλάδα ή με άλλες χώρες που χειραγωγούν το θέμα μας.

Σήμερα είμαστε εδώ επειδή η Ελλάδα επιβάλλει απαράδεκτες προϋποθέσεις για να γίνει η Αλβανία μέλος της ΕΕ, ενώ η ίδια η Ελλάδα δεν πληροί αυτούς τους όρους. 

Απαιτεί από την Αλβανία να αναγνωρίσει τις μειονότητες στην Αλβανία, ενώ η ίδια δεν τις έχει αναγνωρίσει ακόμη. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλοί Αλβανοί στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζονται από τους Έλληνες, και το κάνει μόνο για να αποτρέψει την ένωση της Αλβανίας με την Ευρώπη.

Σήμερα έχουμε συγκεντρωθεί για να πούμε στην Ελλάδα ότι υπάρχουν Αλβανοί εδώ, η Αλβανία δεν είναι μόνο η τσαμουριά, αλλά πόσοι Αλβανοί υπάρχουν εδώ. Είμαστε της εμπόλεμης κατάστασης, που παραβιάζει κάθε δικαίωμα και είμαστε ενάντια στο διαχωρισμό των θαλάσσιων συνόρων και δεν χρειάζεται να είμαστε υπόλογοι στην Ελλάδα αλλά σε εμάς.


Υπονομεύουν τη δικαιοσύνη. Το αλβανικό κράτος μαζί μας πρέπει να υψώσει τη φωνή του, αλλά και όλοι άλλοι στο εξωτερικό.

 «Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε οποιαδήποτε αδικία, ελπίζουμε να φτάσουν αυτά σε αυτί που ακούει», είπε.



Top Channel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr