Η Συρία απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για διωγμό Σύριων από τον τουρκικό στρατό


Δεκέμβριος 14, 2020. 21:03

 Η Συρία κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποχρεώσει την Τουρκία να θέσει σε λειτουργία την ύδρευση την οποία απέκοψε στη Χασάκα, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι επιδιώκει πολιτικά και στρατιωτικά οφέλη, εφαρμόζοντας τη συστηματική εκτόπιση των Σύριων προκαλώντας δημογραφικές αλλαγές ανάλογες με τους στόχους της.

Σε επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, Δευτέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβουν αμέσως για να υποχρεώσουν το τουρκικό καθεστώς να επαναλειτουργήσει τον υδάτινο σταθμό του Αλούκ, να θέσει τέρμα στις παραβιάσεις του απαιτώντας τον τερματισμό της επιθετικότητας και της κατοχής τμημάτων της συριακής επικράτειας.


Στόχος η δημογραφική αλλαγή


 «Έχει καταστεί σαφές ότι η τουρκική κυβέρνηση πραγματοποιεί αυτές τις παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές για να επιτύχει πολιτικά και στρατιωτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μιας πολιτικής συστηματικού εκτοπισμού κατά των Σύριων πολιτών στις περιοχές που καταλαμβάνει προκειμένου να επιφέρει μια δημογραφική αλλαγή ανάλογη με τους επεκτατικούς και αποικιακούς στόχους της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η παραβίαση των  ανθρωπιστικών αναγκών των ανθρώπων αυτής της περιοχής παραβιάζουν όλους τους διεθνείς όρους και συμφωνίες που εγγυώνται το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και το δικαίωμά του να μην υπόκειται σε αυθαίρετη αναστολή της παροχής νερού και της ρύπανσής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες δυνάμεις τους κατέλαβαν αρκετές περιοχές των επαρχιών Χαλέπι, Ράκκα και Χασάκα στη βόρεια Συρία, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Rai al Youm

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr