«Δημοσιεύθηκε από τον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ»


Φωτό από το δημοσίευμα

Δεκέμβριος 24, 2020. 21:38

Το Γραφείο Νομικών Υποθέσεων της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε πριν από λίγες ώρες, γράφει το βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fokus,  στον επίσημο ιστότοπο της Διεύθυνσης Ωκεανών και Νόμου της Θάλασσας του ΟΗΕ τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών στη Μεσόγειο που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, το έγγραφο αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια άλλη συμφωνία που έχει ήδη δημοσιεύσει ο ΟΗΕ- την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίας.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα, η ταχύτητα της δημοσίευσης του ελληνικού εγγράφου σε σχέση με την καθυστέρηση της δημοσίευσης του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ήταν το αποτέλεσμα της έντονης κινητικότητας του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΗΕ τρεις φορές τους τελευταίους μήνες, δύο φορές στη Γενεύη και πιο πρόσφατα στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Fokus

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr