Κωνσταντινούπολη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι


Δεκέμβριος 7, 2020. 20:50

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι Αλεξέι Πετρούσκο και Ιβάν Μασκίν καθώς και η διερμηνέας τους, Αϊτάτζ Τζαρτσίγεβα,  που συνελήφθησαν για φερόμενη λήψη φωτογραφιών από το κέντρο παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Κωνσταντινούπολη, απελευθερώθηκαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü διαπιστώθηκε ότι οι υπό κράτηση δημοσιογράφοι συνελήφθησαν για μαγνητοσκόπηση γύρω από το κτίριο μιας αμυντικής εταιρείας που παράγει απλά και εξοπλισμένα (στρατιωτικά) UAV. 

Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι και η διερμηνέας, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν εντολής του Τμήματος Τρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, στάλθηκαν στο δικαστήριο μετά από περίοδο τριών ημερών κράτησης.

 Οι ύποπτοι για κατασκοπεία,  αφού ανακρίθηκαν από την εισαγγελία, αφέθηκαν ελεύθεροι. Η σύλληψή τους αναφέρθηκε εκτενώς από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που σχολίασαν ποικιλότροπα την τριήμερη ανάκρισή τους από τις τουρκικές αρχές.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr