Η Ελλάδα θα επιμείνει στο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία- Ρώσος σχολιαστής


Δεκέμβριος 7, 2020. 19:47

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιμένει στην εισαγωγή εμπάργκο στην προμήθεια όπλων στην Τουρκία, γράφει ο Ρώσος σχολιαστής «Μπαλκάνσκα Σπλέτνιτσα» στο Telegram.

Ο κύριος πονοκέφαλος για την Αθήνα, όπως σημειώνει,  είναι τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214, τα οποία πρόκειται να πάνε στην Τουρκία για συναρμολόγηση. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και ο Δένδιας έχουν συζητήσει επανειλημμένα αυτό το ζήτημα με την Άνγκελα Μέρκελ.


Ωστόσο, το Βερολίνο (αλλά, όχι μόνο το Βερολίνο) δεν θέλει να επιβάλει εμπάργκο λόγω πιθανών οικονομικών απωλειών.

 Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες θεωρούν αυτούς τους φόβους αβάσιμους -  όπως λένε, αλλά, τι έγινε με το προηγούμενο εμπάργκο της Γαλλίας, με την ακύρωση της πώλησης  των δύο ελικοπτεροφόρων τύπου Mistral στη Ρωσία το 2015, που τελικά κατέληξαν στην Αίγυπτο;

Ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας εξηγεί ότι από τον Οκτώβριο, η Άγκυρα είχε «την ευκαιρία να αποφασίσει: να συνεργαστεί ή να συνεχίσει την επιθετική τακτική».

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα, ο Μητσοτάκης αναμένεται να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να πείσει τους Ευρωπαίους να επιβάλει κυρώσεις στην ακόμη αναποφάσιστη Τουρκία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr