Κροατία: Ανθρωπιστική βοήθεια έφθασε από την Ελλάδα για τους σεισμόπληκτους


Δεκέμβριος 31, 2020. 17:34

Ζάγκρεμπ.

Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στη χώρα αργά το βράδυ, με το οποίο η Ελλάδα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Άμυνας της Κροατίας.

«Εστάλησαν με το αεροπλάνο, 40 σκηνές, 50 ηλεκτρικοί θερμαντήρες, 500 πτυσσόμενα κρεβάτια και 500 υπνόσακοι έφτασαν στην Κροατία από την Ελλάδα».

Ο Υφυπουργός του Υπουργείου Άμυνας Ζντράβκο Γιάκοπ , η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Ελλάδας Αντωνία Κατζουρού, η Υφυπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών Τερέζα Γκρας και ο Διοικητής της Κροατικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριζάνετς καλωσόρισαν το αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ.


Η πρέσβειρα της Ελλάδος Αντωνία Κατζουρού είπε ότι η βοήθεια ήταν μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφή. Επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι έχουν εμπειρία με σεισμούς στη χώρα τους, και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο εξοπλισμός που έφτασε θα βοηθήσει ή τουλάχιστον να ανακουφίσει τους πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας που επλήγησαν από τον σεισμό.

Η βοήθεια από την Ελλάδα έφτασε στο πλαίσιο της ανταπόκρισης των κρατών μελών της ΕΕ, αφού η Δημοκρατία της Κροατίας ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης στις 29 Δεκεμβρίου - το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης της Ένωσης, το οποίο ζήτησε συγκεκριμένη βοήθεια με τη μορφή εξοπλισμού και πόρων που κρίθηκαν πιο απαραίτητοι, ώστε να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους,  που έχουν πληγεί από την επαρχία Sisak-Moslavina. 

Υπουργείο Άμυνας Κροατίας

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr